Fra kandidat til styremedlem: En Aboard-opplevelse

Torstein Soland sikret seg tidligere i år et styreverv gjennom Aboard. Etter å ha oppdaget en stillingsannonse for Hevold sitt styre på Linkedin, registrerte han seg som kandidat hos Aboard og meldte interesse. I dette intervjuet deler Torstein sine opplevelser og tanker rundt rekrutteringsprosessen.


Hevold Group er en ledende aktør innen shipping og logistikk, kjent for sin modernisering og digitalisering gjennom strategien «MoDig 2023». Med 40 ansatte og en årlig omsetning på ca. 400 millioner kroner, består konsernet av Hevold Shipping, Searunner Shipping og Norair.


Positiv Prosessopplevelse

“Jeg har veldig bra erfaring fra prosessen. Jeg har lært mye og får også god selvinnsikt underveis. Selv om jeg hadde fått et avslag, hadde jeg hatt utbytte av opplevelsen og erfaringene i seg selv,” forteller Torstein.


Om Torstein

Torstein, 36 år fra Stavanger, er en sportslig og sosial person med bakgrunn som sivilingeniør innen luftfart og vindkraft. Han har hatt flere roller innen samme selskap i luftfarten gjennom ti år, med spesielt fokus på grensesnittet mellom kommersielle aktiviteter og drift. Styreerfaringen hans inkluderer to år som vara og to år som styremedlem, i tillegg til kjennskap til familieselskaper. Torstein trives med komplekse oppgaver, forstå helheten og strategisk arbeid. 


The meeting with Aboard

“Jeg oppdaget Aboard og stillingsutlysningen på LinkedIn. Tilfeldigvis hadde jeg tidligere møtt eieren på en flyreise hjem fra alpene, og både han og selskapet virket spennende, noe som trigget min interesse. Jeg registrerte meg og søkte på stillingen,” forteller Torstein. Han beskriver plattformen som brukervennlig og enkel å navigere, med gode presentasjoner av selskapene som utlyser stillinger.


Rekrutteringsprosessen

“Jeg likte intervjuene svært godt fordi de var utfordrende men lærerike, og ga en fin og rund opplevelse. En burde ikke begrense seg for å søke, det var ikke skummelt eller vanskelig!” sier Torstein.

Han opplevde hele prosessen som profesjonell og personlig. “Det var ikke så strikt som klassiske intervjuprosesser kan være; intervjuene var ganske avslappet. Jeg opplevde det som veldig individuelt og personlig. Jeg ble evaluert i forhold til nødvendige egenskaper og opplevde at jeg fikk en bekreftelse på min egen relevans til vervets utlyste krav.»

Prosessen inkluderte flere møter og grundige vurderinger. Torstein deltok på Teams-samtaler og hadde to lengre fysiske intervjuer. “På de fysiske møtene ble jeg bedre kjent med Hevold og mulighetene og hva jeg kunne tilføre bedriften med erfaring og kompetanse men ikke minst også lære et nytt og spennende marked i endring” Avslutningsvis var det en siste runde hos bedriften, hvor et “styremøte” og et case fra et tidligere styremøte ble gjennomført.


Fra rekruttering til handling

Styret til Hevold er nå godt i gang med sitt arbeid og har gjennomført blant annet strategisamling og konstituerende møte. De har tre nye styremedlemmer, med ulik kompetanse, som sammen med eier representantene utfyller styret og bidrar til fremtidige strategiske løft. Hevold valgte Aboard sin mission rekruttering.

Torstein Soland’s erfaring med Aboard-rekrutteringen viser at prosessen ikke bare er grundig og profesjonell, men også en lærerik og positiv opplevelse for kandidater. I alle våre prosesser blir vi imponert over mengden kvalifiserte og gode søkere som viser engasjement og interesse. 

Skrevet av: Inger Helene Melbye-Larsen  | 30.08.24

en_GBEnglish