Forskerfabrikken

Da Forskerfabrikken trengte ny styreleder tok de kontakt med oss for å ta hånd om rekrutteringsprosessen. Det resulterte i et godt samarbeid og en solid kandidat som fikk innta rollen. Her kan du lese mer om hva Hanne syntes om prosessen:

En styreleder som passer bedriften

“Jeg vil absolutt annbefale profesjonell rekruttering via Aboard for valg av styreleder. Du får anledning til å velge mellom ulike kandidater, samt at det er en fin mulighet for at kandidatene kan vurdere selskapet på en profesjonell måte, før det inngås et forpliktende samarbeid. Det er med andre ord gunstig for begge parter. Styret får inn en person som virkelig er dedikert for en slik rolle og kandidaten som tar rollen går inn i styret på bakgrunn av egne interesser og på eget ønske. Ved å bruke Aboard blir rekrutteringsprosessen profesjonell, som bidrar til at det er større sannsynlighet for å få inn en styreleder som passer godt med bedriften fremfor om man bare spør kjente av kjente, som er veldig vanlig å gjøre.

Veldig fint å få profesjonell hjelp 

Prosessen med Aboard begynte med et møte hvor vi snakket litt om våre behov, hva vi trengte og hvilke kvalifikasjoner som var viktig for vår fremtidige styreleder. Jeg snakket muntlig om vår strategi, hvor vi var på vei og opplevde at Aboard hadde stor forståelse for hva vi trengte. Jeg sendte over en utlysningstekst Aboard renskrev, der de også kom med en del fine innspill. Da dette var gjort tok de på seg hele jobben, noe jeg syntes var utrolig deilig. Alt sammen gikk innmari greit og det var veldig godt å få profesjonell hjelp. Det er jo litt sånn at hvis du begynner å spørre noen i nettverket ditt om de vil være styreleder og de sier ja, så må du bare si ja. Men hvis du derimot går via profesjonell hjelp, så får du en liste med kandidater som aktivt har søkt og som har en helt annen dedikasjon.

Godt kvalifiserte kandidater

Kort tid etter at Aboard hjalp oss med å utlyste stillingen hadde vi plutselig en liste med syv godt kvalifiserte kandidater. Veldig flotte CV’er og alle virket som veldig flotte folk. Ut ifra våre behov og det som var viktig for oss valgte vi å snakke med to kandidater etterfulgt av noen intervjurunder. Begge kandidatene vi intervjuet var flotte folk, så det var veldig trist å si nei til den kandidaten som ikke ble valgt. Den ene kandidaten følte vi full klaff med, så da gikk vi for det og kunne ikke vært mer fornøyd. 

Aboard har et rikt nettverk

Vi opplevde at de i Aboard var imøtekommende, hadde gode samarbeidsevner og et rikt nettverk for å kommunisere ut denne type stilling. Det er jo klart at vi måtte betale mer enn vi hadde gjort om vi gjennomførte prosessen selv, men jeg ser at det var en veldig god investering, spesielt fordi vi fikk hjelp av noen som hadde lang erfaring og som virkelig forstår hvordan vi kan oppnå et godt sammensatt styre.”

Hanne Finstad
Forskerfabrikken

nb_NONorwegian